Liikennekulttuuri maailmalla

Read Time1 Minute, 3 Second

Tänä vuonna on tullut ajeltua myös ulkomailla, niin töiden kuin vapaa-ajan puitteissa. Suomen lisäksi liikennekulttuuria on ratin takaa ihmetelty Tanskassa, Itävallassa ja Saksassa.

Suomessa turvavälit puhuttavat paljon ja ainakin Etelä-Saksassa vauhdista huolimatta liikenne soljuu hienosti! Moottoritiellä vasen kaista on oikeasti ohittamista varten ja oikealle kaistalle palataan heti, kun siellä on vähänkään tilaa. Turvavälit ovat riittävän kokoisia, eikä mitään varsinaista hiillostamista esiinny maanteilläkään.

Itävallassa lisäksi nopeusrajoitusten noudattaminen oli aika kurinalaista. Liikenteenvalvontaa tosin oli heti Saksan rajan jälkeen erittäin paljon.

Tanska taas on kuin villi länsi. Turvavälit on moottoritiellä pienemmät kuin Suomessa – kyllä, ne voi vielä lyhyemmät olla! Tasaisesta nopeudesta ei juuri tiedetä, saatetaan mennä ohi ja samantien hidastaa. Tai on ajettu hitaampaa ja yhtäkkiä ajetaan jalka suorana vasenta kaistaa hiillostaen muita. Erittäin yleistä oli, että ohitettuaan kiilataan suoraan eteen. Todistinpa senkin, että kuorma-auto oli ohittamassa puoliperävaunullista rekkaa ja muina miehinä leikkasi niin, että ohitettava rekka joutui väistämään pientareelle. Ja pientareitahan siellä  moottoriteille ihan pääväylää lukuunottamatta ei juuri ole. Huh! 😳

Suomen tyhjille teille on taas hieno palata. Satunnaiset teiden ritarit kestää ja rattiraivoajista ei suurta ääntä ihmeellisempää harmia ole. Antaa heidänkin vain olla omissa oloissaan. Tietty siinä voi olla se, että kun suomen teillä toisen kohtaa on pakko tehdä tikusta asiaa!

Hyvin meidän teillä menee! Turvallista matkaa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Mitä mieltä sinä olet aiheesta?