Ilmastointilaitteen hoito

Read Time1 Minute, 13 Second

Jotta ilmastointilaitteesta saa täyden hyödyn irti, eli mukavimman matkanteon itselleen, voi itse huolehtia ilmastoinnin käytöstä ja hoidosta erittäin helposti. 

Sisäilman suodatin

Kyseessä kun on sisään tulevan ilman jäähdyttäminen, niin ensimmäiseksi huolehditaan sisään tulevasta ilmasta. Nykyautoissa suurimmassa osassa on sisäilman suodattimet.

Suodatin on hyvä vaihtaa riittävän usein. Alkukesästä se on täynnä siitepölyä, puiden siemeniä ja talven törkyjä. Kesän jälkeen taas täynnä hiekkapölyä, hyttysiä ja syksyisiä lehtiä. Likainen suodin haisee tunkkaisille ja aiheuttaa tuulilasin huurtumista kostealla kelillä.

Suodin on halpa, alkaen 15€:n tarvikeosa, riippuen automallista, ja on helppo vaihtaa itse. Suodatin on automallikohtainen ja sen mukana tulee usein autokohtaiset asennusohjeet. Suotimia saa myös aktiivihiilisinä, jolloin se suodattaa jonkin verran myös hajuja. Puhdas ja raikas ilma auttaa jo paljon mukavuuden lisäämisessä ja sisäilman tuoksussa.

Aktiivihiilinen sisäilmansuodin

Desinfiointi

Huolimatta suodattimesta, hienojakoinen mantiepöly ja muu ulkoilman törky kertyy myös tuuletuskanavien putkien sisään. Sieltä kuitenkin tulee se ilma jota autossa pienimmätkin matkustajat hengittävät. Tuuletuskanavat on helppo ja halpa desinfioida kotona. Desinfiointi purkki maksaa alle kympin ja homma kestää noin 15min. Auto käyntiin, sisäilman kierto päälle, ja ilmastointi puhaltamaan täysillä mahdollisimman kylmää. Sitten aerosolipurkki avataan takajalkatilassa, jolloin desinfiointi aine vapautuu auton kierrätettävään sisäilmaan. Vartin päästä sammutetaan auto ja lopuksi lyhyt tuuletus ovet auki, niin homma on valmis. 

Ilmastoinnin desinfiointi

Ilmastointilaitteen käyttö

Kannattaako ilmastointi laitteen käytössä ottaa jotain huomioon? Lue täältä lisää.

Näillä pienillä toimenpiteillä on suuri vaikutus matkustusmukavuuteen. Itse teen ilmanvaihdon desinfioinnin joka kevät raitisilmasuotimen vaihdon yhteydessä. Kustannukset ovat yhteensä noin 25€ ja kesäkeleillä taas paljon mukavampi autoilla.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Mitä mieltä sinä olet aiheesta?

%d bloggaajaa tykkää tästä: